Hardglas

hardglas1Hardglas is glas met een grotere buigbreeksterkte dan normaal glas. Dit wordt verkregen door het glas te verwarmen tot de grens dat het glas weer vloeibaar wordt en vervolgens het glas zeer snel af te koelen. Wanneer hardglas breekt ontstaan er niet de grote glasscherven die bij normaal glas zouden ontstaan, maar valt het glas uiteen in duizenden kleine fragmenten zonder scherpe randen, dat minder snel verwondingen kan veroorzaken. Een ander voordeel is dat het glas meer thermische spanning kan verdragen wat het daardoor beter bestendigd maakt tegen warmtebronnen.

Hardglas is een geharde variant van helder glas. Nadat het glas op de juiste maat is gesneden en eventueel geslepen, krijgt het een extra bewerking in de oven. Hierdoor wordt het glas zo’n 7 malen sterker dan gewoon glas en kan het bijvoorbeeld worden gebruikt voor het maken van deuren, achterwanden, tafelbladen. Bij hardglas kunt u er ook voor kiezen om het in een kleur te lakken, het glas is nu niet langer meer transparant. Andere bewerkingen zijn uiteraard ook mogelijk denk hierbij aan zandstralen, printen, etcetera.


Dit glas wordt alleen op bestelling gemaakt. Geef uw wensen kenbaar en we bestellen het voor u. Door afspraken met onze leveranciers kunnen we de levertijd zo kort mogelijk houden.

hardglas3Blank hardglas 4 mm
Blank hardglas 5 mm
Blank hardglas 6 mm
Blank hardglas 8 mm
Blank hardglas 10 mm
Blank hardglas 12 mm

Crepi 4 mm gehard
Crepi 6 mm gehard

Satijn 4 mm gehard
Satijn 6 mm gehard

Chinchilla 4 mm gehard
Chinchilla 6 mm gehard

Brute 4 mm gehard
Brute 6 mm gehard


Hardglazen (douche-)deuren
Hardglazen toegangspuien
Hardglazen schappen of planchets
Geëmailleerd glas / Colorbel paneel
Klep- en valramen