Isolatieglas v.v. roeden

Isolatie glas kan voorzien worden van roeden tussen het glas. Dit is een manier om een vlakverdeling in het raam aan te brengen zonder dat er gebruik gemaakt wordt van houten tussenstijltjes, en losse ruiten.

Er bestaan hiervoor 3 mogelijkheden:

Roeden tussen het glas

Tussen de twee glasplaten van de isolatieruit ( al dan niet HR++ isolatie glas) worden gemoffelde aluminium roeden geplaatst. Dit is mogelijk in zowel horizontale stand als in de vertikale stand, zodat er hier een vlakverdeling ontstaat. Deze roeden zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, als wit, gebroken wit, groen en bruin. Let wel, door de natuurlijke verkleuring van het glas zal de kleur van de roede hierdoor worden beïnvloed. Deze roeden zijn verkrijgbaar in diverse breedtes 18, 26 en 45 mm.

Roeden op het glas

Dit zijn houten opplakroeden die op het glas aangebracht worden d.m.v. verlijming. Doordat deze geschilderd dienen te worden kunnen zij de kleur van het kozijn/raam aan nemen.

Roeden tussen en op het glas

Dit is een combinatie van beide boven genoemde vormen. Er worden dan “wiener” roeden of “roede de luxe” tussen het glas gebruikt, welke de kleur van het kader hebben, blank aluminium, en houten opplakroeden voor op het glas. Het voordeel van deze combinatie is dat het de werkelijke vlakverdeling optisch benaderd, omdat er onder de opplakroeden een glaskader te zien is. Waardoor het lijkt alsof het aparte ruiten zijn.