Nieuwe gelaagd snij lijn

Sinds enkele maanden beschikt Glasservice van Essen bv over een Bottero gelaagd snijtafel. Met deze snijlijn snijden wij voor u onder andere gelaagd 331, 442, 552, 662, 432 monumentenglas 331 met matte folie uit voorraad.

Doorvalveilige tripple beglazing geplaatst in Epe

Vandaag bij Landgoed Dijkhuizerhof te Epe in 2 kopgevels doorvalveilige tripple beglazing geplaatst.
Dit glas is gezet in opdracht van Bouwbedrijf Reurink en in samenwerking met H.J. Engelage BV Autokraanverhuur. Glas geleverd door Flintermann Gmbh.

Duurzaam Wonen in Epe

Duurzaam wonen in Epe!

Duurzaamheid staat in de gemeente Epe hoog op de agenda. Duurzaamheid bij particulieren, bedrijven en natuurlijk ook bij de overheid. Dus ook voor U!

De combinatie van het milieu sparen en de (energie)kosten verlagen, spreekt iedereen aan. Daarom is dit het moment om in contact te komen met Duurzaam wonen in Epe. Door ons samenwerkingsverband van verschillende bedrijven op meerdere disciplines, kijken wij naar het totaalbeeld en beoordelen wat voor u het maximaal haalbare is qua besparingen op alle fronten.

Wij kunnen u besparingsadvies geven van A tot Z. Dit komt door onze brede vertegenwoordiging van bedrijven; aannemer, elektrotechnisch installateur, loodgieter/cv-technisch installateur, glaszetter, makelaar, hypotheekshop en energieadviseur. Kortom, wij kunnen u compleet ontzorgen.

Woont u in Epe, Oene, Emst of Vaassen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij helpen u verder.

Kijk voor meer informatie op de website Duurzaam Wonen in Epe

Condensvorming aan de buitenzijde van het glas

Condensvorming aan de buitenzijde kan ontstaan bij een lage buitentemperatuur en een hoge relatieve luchtvochtigheid. Het risico op condensvorming is het grootst in de ochtenduren tijdens het voorjaar en het najaar. De condens verdwijnt zodra de buitentemperatuur stijgt en de luchtvochtigheid afneemt. Bij bijvoorbeeld hoog-rendements triplebeglazing kan dit risico groter zijn dan bij hoog-rendements isolerend dubbelglas. Eventuele condensvorming komt niet door een fout in het product, maar is juist een gevolg van de zeer hoge warmte-isolatie van de beglazing. 

Condensvorming aan de buitenzijde komt maar in een beperkt aantal situaties voor, maar is helaas niet te voorkomen. Het droogwrijven van de ruit heeft geen zin. Zolang de buitentemperatuur laag en de relatieve vochtigheid buiten hoog is, kan de condens terug komen. 

Afsluitend kan geconcludeerd worden: 
Condensatie op de buitenzijde van het glas bewijst de aanwezigheid van 
prima isolerende beglazing! 

Bron: Glas Branche Organisatie